El gènere Cotoneaster consta d’una mica més de 50 espècies d’arbustos. N’hi ha de tots els hàbits, formes i mides, són estupendes per a formar tanques.

És un gran arbust de fulla perenne que creix fins 4 m. d’alt i ample, a la primavera els raïms de flors blanques són espectaculars, a la tardor aquestes flors són seguits per masses de petits globosos fruits vermells, que són evitats pels ocells, per aquest motiu la germinació afavorida per ocells és rara. Els fruits persisteixen sobre la planta durant tot l’hivern.


Les espècies naturals presenten característiques i variacions que les fan molt preuades. Les seves altures oscil·len des dels 5-8 cm. sobre el nivell de terra fins a una elevació definitiva de 4-5 m., existint alguns arbrets que aconsegueixen els 6 m. Entre elles es registren gran varietat d’hàbits, amb varietats procumbents, rèptils, erectes, arquejades, penjolls, etc. Les formes rèptils són excel·lents entapissants i posen límit a el desenvolupament de males herbes.