Les flors de l’orquídea abella es caracteritzen per un bell color morat i un labelo que posseeixen tant el color com la forma d’una abella femella. Així és, l’ouquída es disfressa i mitjançant la seva olor atrau l’abella mascle per aconseguir la seva pol·linització. Aquest és considerat un mecanisme d’atracció cap a l’abella mascle que a l’acostar-se a la flor intentarà realitzar la unió sexueal amb la planta, però el que aconsegueix realment és una masa de pol·len que conté la flors’enganxi a ell. Els pol·linis són una massa de pol·len que es transfereix mitjançant la pol·linització, aquest és un procés característic de l’orquidea abella.

Són plantes resistents i fortes, poden arribar a una altura de fins 60 cm. aprox. Les tiges d’aquest gènere d’orquidea són allargat i erectes.

Requereixen d’un bon % d’il·luminació, encara que mai s’ha de col·locar directament al sol ja que les seves fulles podrien començar a marcir. L’ideal és una ubicació de llum solar indirecta.

fotos acors.cat a Sant Vicens de Castellet, text: orquideamania.com