El lliri blau o lliri comú viu en llocs rocosos i prats secs. Les seves tiges fan 40-90 cm d’altura. Les fulles són senceres i planes. Fan 30-70 cm de llarg per 2-3’5 cm d’ample. Té un rizoma gruixut que creix horitzontalment, donant lloc a nous rebrots. Les flors són de color blau, violeta o blanc. Els estams són grocs. Floreix entre el març i el juliol.

Aquesta planta té una gran eficàcia contra l’asma, la bronquitis, la tos, el vòmit i les nàusees. És un diüretic d’efecte segur i el suc de la rel s’utilitza com a pungant. És mol usat en homeopatia per tractar els mals de cap.

Es cultiva a ple sol i a l’ombra, admet qualsevol tipus de terreny però s’adapta millor a llocs rocosos. Desprès de l’adaptació no necessita pràcticament ser regada, excepte en casos de sequera que t els farem profunds i espaiats.

Les flors són de color blau, violeta o blanc. Els estams són grocs. Floreix entre el març i el juliol.