És una planta perenne, composta per una gran roseta solitària de fulles grisenques lineals i espatulades que mesura entre 20 i 55 cm.

Sol viure incrustada a les fisures i penyals de roca calcària, floreix un cop a la vida amb una vara d’inflorescències piramidals de més de 500 flors blanques caplejades en vermell. Desprès de la qual la planta mor. S’esten en altituds d’entre 500 i 2500 m.

La seva principal propietat medicinal és la de ser un eficaç abortiu. Per això es considera una planta molt perillosa, i pot provocar fins i tot la mort si les quantitats ingerides són elevades o si el nostre organisme es troba particularment feble. La corona de rei és un remei popular pels pastors en els parts difícils de la ramaderia, per les seves propietats abortives.

Fotos, acors.cat al Pedraforca, Berguedà, Catalunya.