La serra de Busa és una de les serres del Prepirineu situada al sud de la serra dels Bastets, a la comarca del Solsonès. Sembla inaccessible a causa de les agrestes parets de formes montserratines que la formen. El punt més elevat és el cim del Cogul (1.526 m), al Serrat de les Graelles.

The Serra de Busa is one of the mountains of the Pre-Pyrenees located south of the Sierra dels Bastets, in the Solsonès region. It seems inaccessible due to the rugged walls of Montserrat shapes that form it. The highest point is the summit of Cogul (1,526 m), in the Serrat de les Graelles.

En aquest indret, i passejant amb la càmera a la mà, un pot trobar flors de lo més boniques!

In this place, and walking with the camera in hand, one can find the most beautiful flowers!

La serra de Busa forma un ampli altiplà, anomenat el pla de Busa, tallat per tots costats per altes cingleres, s’estén des de la Valldora, a llevant, fins a la vall del Cardener, a ponent. Aquest pla és una illa natural sobre els penyals de la serra de Busa.

The Busa mountain range forms a wide plateau, called the Busa plain, cut on all sides by high cliffs, extending from La Valldora, to the east, to the Cardener valley, to the west. This plain is a natural island on the cliffs of the Serra de Busa.

Fotos de acors.cat® a Busa