NOTES DESCRIPTIVES

Ocell d’uns 27 cm i un pes de 91 a 140 g. L’estornell brillant té una gran amb cua curta i és relativament gran. L’ull sovint sembla gran.


ALIMENTACIÓ

La seva dieta està basada en fruita, nèctar, insectes. i fruits de Ficus.


DISTRIBUCIÓ:

Senegambia, extrema S Mauritània, Guinea Bissau, Sud de Malí i Nord de Guinea Est (principalment en cinturó de sabana) a Sud del Chad, Nord de la República Centreafricana, Sud-Oest Sudan, Sudan del Sud, Uganda i W Kenya.


HABITAT

Bosc de sabana obert N de zona boscosa, zones obertes amb arbustos i arbres dispersos, també cremats.


REPRODUCCIÓ

L’estornell purpuri es reprodueix entre abril i juliol a Gàmbia. Fa els nius en els forats dels arbres que revesteix amb herba seca i fulles. En general, posa 2-3 ous que incuba només la femella durant 12 a 14 dies, però tant el mascle com la femella alimenten als pollets durant uns 25dies.

Fotos: acors a Butterfly park (Empuriabrava / Costa Brava)