La Zebra Grevy és un mamífer èquid més petit que el cavall, de pèl curt blanc o groguenc, amb llistes transversals i inclinades de color marró o negre, crinera curta i cua llarga amb un floc de pèls a la punta; habita a la sabana africana, formant petits grups.

Coneguda també com zebra real, és la més gran de totes les zebres, i es distingeix de la resta per la seva pelatge, amb ratlles estretes i verticals, blanques i negres en el cos, que es corben cap amunt en les cambres del darrere. El ventre i la base de la cua són blancs. Es pensa que la funció d’aquestes ratlles és de reconeixement social, regulació de temperatura o per crear un efecte que confongui als depredadors.

Les zebres Grevy comencen a criar a partir dels tres anys, sent la seva gestació d’entre 12 i 13 mesos. L’únic poltre enllumenat és capaç de alçar-se sobre les seves potes diversos minuts després de néixer, i transcorreguda una hora ja serà capaç de trotar. Dins de les grans rajades, les eugues amb poltres joves es reuneixen en grups de “guarderia”, de vegades amb femelles en avançat estat de gestació i mares amb poltres de major edat.

Aquesta espècie es troba actualment en perill d’extinció a causa de múltiples amenaces, com ara la destrucció del seu hàbitat natural per sobre pasturatge de bestiar domèstic i disponibilitat d’aigua. Els seus principals depredadors són el lleó, guepard, hiena, lleopard i els gossos salvatges africans.
El Parc de Cabárceno és l’únic amb un nucli reproductor de zebres Grévy, sent l’únic centre d’Espanya en què ha estat possible la seva cria en captivitat.

Pes adult: 350-430 Kg / Alçada: 150 cm. / Període de gestació: 12 a 13 mesos / Longevitat:uns 20 anys / Hàbitat: les planes / Alimentació: herbívor / Hàbits: diurn Reproducció: vivípar.

Fotos: acors, al Parc de la natura de Cabàrceno (Cantàbria)

Us pot interessar: Ós Bru o ESTORNELL BRILLANT