Descripció
El flamenc comú exhibeix dimorfisme sexual ja que les femelles són més petites que els mascles. En general, l’alçada dels adults oscil·la entre els 1.10 i 1.5 metres d’altura, i el pes és d’uns 2.4 kg., però alguns poden superar lleugerament els 4 quilos. La mesura entre la punta d’una ala i una altra, anomenada envergadura, és de 1.4 a 1.65 metres.
Habitat
Els seus hàbitats són llacunes costaneres de baixa profunditat i aigua salada, maresmes, salines, estuaris, aigües costaneres i llacs alcalins, però en ocasions se’ls veu en zones de tractament d’aigües residuals. És molt rar veure individus en cossos d’aigua dolça, i només els visiten quan requereixen hidratar-se o donar-se un bany.
Alimentació
La dieta és una mica més variada que la del flamenc nan. El seu bec té làmines útils per filtrar algues, diatomees, crustacis com les gambetes de salmorra, mol·luscs, cucs, larves aquàtiques d’insectes, algues verdeazules, peixos petits, fulles en descomposició, llavors de plantes i diversos microorganismes, entre altres tipus de matèria orgànica . Les algues i crustacis que menja contenen pigments carotenoides que atorguen als seus plomes el color rosat.
Reproducció
La maduresa sexual és aconseguida sempre després dels 3 primers anys de vida, però regularment cap individu comença a reproduir-se  fins que té entre 5 i 10 anys d’edat.
Els mascles solen festejar junts a les femelles. Per a això, executen una exhibició de moviments que criden l’atenció de les femelles. Poden moure el coll girar el cap i rentar-se entre si.
FOTOS: acors al Delta de l’Ebre (Catalunya)